KUINKA KAIKKI ALKOI

– MEIDÄN TARINA –

”Mistä löytäisin ihanat pussilakanat lapsille, jotka näyttävät hyvältä ja tuntuvat pehmeiltä?”

Kahden lapsensa kasvaessa Titta Nyman oli pitkään etsinyt kauniita ja inspiroivia lasten sisustustuotteita. Vastuullinen tuotanto, ekologisuus ja eettisyys olivat sydäntä lähellä ja yhä tärkeämpiä meille vanhemmille lastenvaatteiden kohdalla. Mutta missä olivat vastuullisesti tuotetut sisustustekstiilit? Globaalin tekstiilituotannon tyypilliset ongelmat, alalla esiintyvästä halpatuonti ja kaukotuotannon ympäristölle asettama kuormitus vaivasivat mieltä. Mitä valintoja pieni yritys voisi tehdä kestävämmän kehityksen eteen? Miten eettisyyden ja ekologisuuden voisi huomioida parhaiten sisustustekstiileissä? Syntyi unelma uudesta sisustusbrändistä: erityisesti lapsille suunnatuista tuotteista, jotka miellyttäisivät myös aikuista sisustajaa – kaikki vastuullisesti valmistettuna Euroopassa.

Akvarellimainen lastenhuoneen pilvijuliste ja pilvikuvioinen pussilakanasetti
Kiva, kun tulit moikkaamaan!

”Olen Titta, kahden lapsen onnellinen äiti ja TINY TINGESin perustaja. Rakkaus ympärillämme olevaan kauneuteen ja halu tehdä asioita oikein innostivat minut perustamaan tämän yrityksen. Tuotesuunnittelu ja graafinen suunnittelu ovat olleet intohimoni jo yli 15 vuoden ajan – toimin vuosia vaatesuunnittelijana suomalaisissa yrityksissä ja kansainvälisen alihankinnan parissa. Pitkäaikaisen unelman seurauksena on syntynyt oma mallisto kestävästi suunniteltuja tuotteita. Esteettisyys ja visuaalisuus ovat minulle sydämen asioita. On onni saada tehdä työtä, jota rakastaa ja suunnitella painokuoseja ja kuvituksia maailman tärkeimmille ihmisille – lapsille. Lasten tuotteissa elävät kaikki sadut, unelmat ja mielikuvituksen ihmeelliset olennot. Se on myös sukellus omaan lapsuuteen. Suunnittelun suorapuheisina kriitikoina ja ahkerina tuotetestaajina toimivat omat pikkuiset.”

– terkuin Titta-

LUOMUPUUVILLAN PEHMEYTTÄ

– LASTEN OMA SISUSTUSMERKKI –

”Lapsille suunniteltuja sisustustuotteita – ekologisesti ja eettisesti.”

TINY TINGES on pieni suomalainen yritys, jonka suloisen pehmeä luomupuuvillalakanamallisto julkaistiin v. 2018. Mallistosta löydät ihastuttavat pussilakanasetit kaikenikäisille lapsille vauvasta nuoreen aikuiseen. Pussilakanat on mitoitettu sopiviksi suomalaisiin peittokokoihin ja pakkaus sisältää aina kokoa vastaavan tyynyliinan. TINY TINGES -tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa – niin laadultaan kuin designiltaankin. Painokuosien aiheet ovat ajattomasti lapsia kiinnostavia, mutta graafiselta ilmeeltään ajanmukaisia. Materiaalina on unelmanpehmeä ja laadukas perkaalipuuvilla – 100% luomupuuvillaa. Vastuullisuus on ohjannut valintoja monella tapaa. Oikeiden, luotettavien yhteistyökumppaneiden löytäminen oli ensiarvoisen tärkeää ja siihen paneuduttiin huolella. Olemme alusta saakka käyttäneet ainoastaan sertifioitua luomupuuvillaa, minkä johdosta olemme pystyneet avaamaan tuotteen elinkaaren ihan puuvillanviljelymaasta valmiiksi tuotteeksi asti. Petivaatemallistoa täydentävät sympaattiset lastenhuoneen julisteet, jotka on painettu täällä Suomessa. Meistä parempi tulevaisuus koostuu sarjasta pieniä valintoja meidän yhteisen maapallomme ja hyvinvoinnin puolesta  –  tehdään niitä yhdessä!

MIKÄ ON TÄRKEÄÄ

– YDINARVOMME –

Muista rakastaa – se on kaikkein tärkeintä.

– RAKKAAT –

Lapset, perhe, suku, ystävät. Ihmiset, joita rakastamme ja joista välitämme. Tärkeintä elämässä nyt ja aina. Sydän mukana.

Ole oma itsesi aina – ole lähellä ja välitä.

– AITOUS –

Aitoja tunteita, hetkiä ja kokemuksia – ilman mitään ylimääräistä. Todellista läsnäoloa. Vilpittömästi ja rehellisesti eläen.

Kaikki taianomainen alkaa unelmasta.

– LUOVUUS –

Sadut, unet ja unelmat. Lapsuuden hieno, ainutlaatuinen taika. Uppoutuminen leikin ja mielikuvituksen maailmaan.

Tänään istutetaan huomisen siemenet.

– VASTUULLISUUS –

Hyvä elämä koostuu sarjoista pieniä, hyviä tekoja ja tietoisia valintoja paremman tulevaisuuden puolesta – yhdessä.

– RAKKAUDELLA LUOTUA –

Meille on tärkeää, että voimme valmistaa tuotteita ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen.

MISTÄ BRÄNDIN NIMI TULEE

– KIRJAINTEN TAKANA –

TINY = very small – erittäin pieni, pikkuinen. TINGE = a slight staining or suffusing shade of color, or an affective or modifying property or influence – vähäinen väri, sävy tai vivahdus, tuulahdus, häivähdys.

TINY TINGESin voisi suomentaa vaikkapa “häivähdys värejä” tai “hentoja vivahduksia”.

Satuitko huomaamaan?

Brändin nimi sisältää myös perustajan nimen alkukirjaimet!

MIKÄ ON SOPIVA LAKANAKOKO LAPSELLE?

– VALITSE PUSSILAKANAN KOKO PEITON MUKAAN –