MISTÄ KAIKKI ALKOI?

“Mistä löytäisin ihanat pussilakanat lapsille, jotka näyttävät hyvältä ja tuntuvat pehmeiltä?” Kahden lapsen äiti ja vaatesuunnittelija Titta Nyman oli lastensa kasvaessa huomannut, että kiinnostavia, tyylikkäitä lasten sisustustekstiilejä oli tarjolla harmittavan vähän. Samanaikaisesti pitkä kokemus kansainvälisestä alihankinnasta oli saanut hänet tuntemaan kasvavaa huolta globaalin tekstiilituotannon tyypillisistä ongelmista ja alalla esiintyvästä halpatuonnista. Kaukotuotannon ja sen logistiikan ympäristölle asettama kuormitus vaivasi mieltä. Mitä valintoja pieni yritys voisi tehdä kestävämmän kehityksen eteen? Miten eettisyyden ja ekologisuuden voisi huomioida parhaiten sisustustekstiileissä? Mitä mahdollisuuksia lähituotanto tarjoaisi vastuullisuuden suhteen? Syntyi unelma uudesta kodintekstiilibrändistä: erityisesti lapsille suunnatuista tuotteista, jotka miellyttäisivät myös aikuista sisustajaa – kaikki vastuullisesti valmistettuna Euroopassa.

TINY TINGES – LASTEN SISUSTUSTEKSTIILIT

TINY TINGES perustettiin alkuvuodesta 2018 ja ensimmäinen mallisto lanseerattiin kesän vaihtuessa syksyksi. Mallisto pitää sisällään ihastuttavia pussilakanasettejä vauvoille ja lapsille. Pussilakanat on mitoitettu sopiviksi suomalaisiin peittokokoihin. TINY TINGES -tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa – niin laadultaan kuin designiltaankin. Painokuosien aiheet ovat ajattomasti lapsia kiinnostavia, mutta graafiselta ilmeeltään ajanmukaisia. Materiaalina on unelmanpehmeä perkaalipuuvilla – 100% luomupuuvillaa. Vastuullisuus on ohjannut valintoja monella tapaa. Oikeiden, luotettavien yhteistyökumppaneiden löytäminen oli ensiarvoisen tärkeää ja siihen paneuduttiin. Vastuullisuus ja laatu ovat pitkäjänteistä kehitystyötä, jota TINY TINGES tekee yhteistyössä valikoitujen tehtaiden kanssa myös tulevaisuudessa.

YDINARVOMME

MIKÄ ON MEILLE TÄRKEÄÄ?

Lue ajankohtaisista uutisistamme!

Esteettisyys ja visuaalisuus ovat minulle sydämen asioita. Rakastan suunnitella painokuoseja maailman tärkeimmille ihmisille – lapsille. Lasten tuotteissa elävät kaikki sadut, unelmat ja mielikuvituksen ihmeelliset olennot. Se on myös sukellus omaan lapsuuteen. Suunnittelun suorapuheisina kriitikoina ja ahkerina tuotetestaajina toimivat omat pikkuiset.

Titta Nyman

TINY TINGES  / BEHIND THE WORDS:

TINY = very small. TINGE = a slight staining or suffusing shade of color, or an affective or modifying property or influence.   TINY TINGESin voisi suomentaa vaikkapa “häivähdys värejä” tai “hentoja vivahduksia”.

TINY TINGES

MIKÄ KOKO ON SOPIVA LAPSELLENI?

VALITSE PUSSILAKANASETIN KOKO LAPSEN PEITON MUKAAN!

www.tinytinges.com/kids/