– LUOMUPUUVILLAISET PUSSILAKANASETIT –

Tuotteen matka suunnittelijan pöydältä kotiisi

KUINKA TINY TINGESIN PUSSILAKANASETIT VALMISTUVAT JA MITEN VASTUULLISUUS ON HUOMIOITU ERI VAIHEISSA?

POHJALLA HALU LUODA JUURI LAPSILLE SUUNNITELTUJA SISUSTUSTUOTTEITA, JOTKA MIELLYTTÄVÄT MYÖS AIKUISTA SILMÄÄ

– INNOSTUS –

Vahva rakkaus estetiikkaan ja kaikkialla löydettävissä olevaan kauneuteen sekä niin ihmeelliset, lahjomattomat ja suorapuheiset lapset ovat TINY TINGESin sisäinen palo, innoittaja ja syy ryhtyä töihin heti aamulla. Lasten mielipiteitä kuunnellaan tarkkaan jo suunnitteluvaiheessa. TINY TINGESin tuotteet on suunniteltu lasta ajatellen ja painokuoseissa esiintyvät lapsia kiinnostavat aiheet. TINY TINGES pussilakanoiden ajanhenkinen design miellyttää myös aikuista sisustajaa.

SUUNNITTELEMME LASTENHUONEEN TUOTTEITA, JOTKA KESTÄVÄT AIKAA NIIN LAADULTA KUIN DESIGNILTAANKIN.

– SUUNNITTELU –

TINY TINGESin painokuosit ovat ajanhenkisiä, mutta niitä ei ole tiukasti sidottu trendeihin. Kuoseissa pääsevät esille klassiset lasten suosikkiaiheet ja kiinnostuksen kohteet. Vastuullisuus on ohjannut valintoja monella tapaa tuotesuunnittelussa. Ekologisuus ja eettisyys on pyritty huomioimaan niin materiaalivalinnoissa, painotavoissa ja pakkauksissa kuin yhteistyökumppanivalinnoissa.

Suloisen pehmeää luomupuuvillaa – parasta pikkuisen ihoa vasten!

PUSSILAKANASETTIEN MATERIAALINA ON SERTIFIOITU LUOMUPUUVILLA, JOSTA KUDOTAAN YLELLISEN PEHMEÄ JA IHANAN KEVYT PERKAALIKANGAS.

– LUOMUPUUVILLA –

TINY TINGES-pussilakanoiden materiaalina on GOTS-sertifioitu, pehmeä ja korkealaatuinen luomupuuvilla. Sen viljelyssä käytetään ainoastaan luonnonmukaisia lannoitteita ja se on GMO-vapaata. Näin maaperä säilyy hedelmällisenä, eikä luontoa kuormiteta kemikaaleilla. Luonnonkuituna se on biohajoava, eikä siitä irtoa mitään ympäristöä rasittavia mikromuoveja. Käytämme ainoastaan sertifioitua luomupuuvillaa varmistuaksemme tarkkojen kriteerien toteutumisesta. Sertifioinnin myöntää ja sitä valvoo kolmas osapuoli – meistä molemmista riippumaton järjestö. Sertifiointi takaa myös sen, että puuvillantuottaja noudattaa ILO:n vähimmäisvaatimuksia koskien työvoimaa, turvallisia työolosuhteita ja eettisyyttä. Mm. lapsityövoiman käyttö on ehdottomasti kiellettyä. Sertifiointijärjestelmän avulla tuotantoketjua on helpompi seurata. Tämän vuoksi pystymme kertomaan tuotetiedoissa myös, missä kyseisen tuotteen puuvilla on kasvatettu.

Sanoimme ehdottoman ein lapsityövoimalle! Sen sijaan valitsimme vastuullisen valmistuksen Euroopassa.

LUOTETTAVASTI LÄHELLÄ: VALMISTUS TAPAHTUU YHTEISTYÖKUMPPANEILLAMME PORTUGALISSA – EKOLOGISUUS JA EETTISYYS HUOMIOIDEN.

– VALMISTUS –

Puuvillasta kudotaan unelmanpehmeä perkaalikangas, jolle ihastuttavat painokuosimme painetaan. Kuosien painanta ja tuotteiden ompelu tapahtuu valikoiduilla yhteistyökumppaneillamme Portugalissa. Pussilakanat ja tyynyliinat ovat mitoiltaan sopivia suomalaisiin peitto- ja tyynykokoihin. TINY TINGESille oli ehdottoman tärkeää järjestää tuotanto lähellä – täällä Euroopassa. Tällöin valmistusta sitovat EU:n yhteiset lait ja asetukset, mikä jo osaltaan takaa hyvät työolosuhteet. Tämän lisäksi valmistajamme ovat sitoutuneet TINY TINGESin Code of Conductiin – eettiseen ohjeistoon, jonka avulla varmistetaan vastuullisuuden toteutumista. Se pohjautuu YK:n Ihmisoikeuksien julistukseen, ILO:n vähimmäisvaatimuksiin työlle ja YK:n Global Conductiin. Keskeisiä periaatteita siinä ovat turvallisten työolojen takaaminen, ihmisoikeudet, lapsityövoiman käytön kielto, korruption vastustaminen ja ympäristönäkökulmat. Valmistajamme sitoutuvat myös noudattamaan EU:n REACH -asetusta koskien kemikaaleja ja he ovat Oeko Tex-sertifioituja.

Myrkytön ja turvallinen materiaali – pehmoisiin lakanoihin voi hyvillä mielin peitellä pikkuisen unille!

LÄHITUOTANTO EUROOPASSA JA EKOLOGISET PAKKAUSVALINNAT MINIMOIVAT OSALTAAN YMPÄRISTÖKUORMITUSTA.

– PAKKAUS & LOGISTIIKKA –

Tuotteiden pakkaukset on suunniteltu Suomessa. Pakkausvalinnoissa on pyritty löytämään tasapaino esteettisyyden, käytännön vaatimusten ja ekologisuuden välillä. Tuotteet pakataan Portugalissa. Pahvibanderol pitää tuotteen kasassa ja siitä näkyy selkeästi koko. Pahvi on helposti kierrätettävissä. Muovipakkaus suojaa vuodetekstiilejä kuljetuksen aikana – tämä on tärkeää, kun on kysymys herkkäihoisten vauvojen ja lasten tuotteista. Pakatut tuotteet kuljetetaan rekalla Portugalista Suomeen. Rahdin ympäristövaikutukset ovat merkittävät tekstiilituotannossa. TINY TINGESin pussilakanat tehdään lähituotantona Euroopassa, jolloin etäisyydet ovat lyhyet ja rahdin ympäristökuormituksia voidaan minimoida. Verkkokaupan ympäristöystävälliset postituspussit ja myyntitapahtumien paperikassit ovat suomalaisilta yhteistyökumppaneiltamme.

Laatua ja merkityksellisiä valintoja – hyvä elämä koostuu pienistä, mutta tärkeistä asioista!

PYRIMME SIIHEN, ETTÄ TINY TINGESIN PETIVAATTEET ILAHDUTTAISIVAT KOTIANNE MAHDOLLISIMMAN PITKÄÄN.

– ASIAKASPALVELU –

TINY TINGES –tuotteita voi ostaa helposti verkkokaupastamme. Tuotteen oikea käyttö ja huolto ovat merkittävä osa koko elinkaarta. Pesu- ja hoito-oheet ovat saatavilla painettuna pakkauksessa ja lapussa tuotteen sisällä. TINY TINGES -pussilakanasetit on suunniteltu pikkuisia käyttäjiä ajatellen. Niitä on testattu ja kehitetty parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Mikäli sinulla on toiveita, kehitysehdotuksia tai muita terveisiä, ota rohkeasti yhteyttä – olemme kiitollisia kaikesta palautteesta!

PANOSTA LAATUUN JA LAITA HYVÄ KIERTÄMÄÄN!

– KIERRÄTYS –

Suosimme harkittua ostamista ja panostamista laatuun ja tuotteisiin, joilla on merkitystä ja arvoa, sen sijaan kuin ostamaan valtavaa määrää vain tavaraa. Jos sinulla ei ole enää käyttöä TINY TINGES -tuotteelle, voit myydä tuotteen kirpputorilla tai lahjoittaa sen sitä tarvitsevalle. Jossain vaiheessa kankainen tuote tulee kuitenkin tiensä päähän. Käytöstä poistetuilla lakanoilla on monta vaihtoehtoa jatkaa elämää – taitava ihminen ompelee vaikkapa nukelle vaatteita tai kutoo räsymaton. Luonnonkuituna puuvilla on biohajoava.

MEILLE VASTUULLINEN TUOTANTO JA SEN VAIKUTUKSET YHTEISEEN PLANEETTAMME OVAT TÄRKEITÄ. JOS HALUAT TIETÄÄ ENEMMÄN, LUE LISÄÄ BLOGISTAMME TAI LÄHETÄ MEILLE VIESTIÄ!