Keskikesällä kukat kukkivat kauneimmillaan ja on ihanaa päästä keräämään luonnonkukkia. Juhannuksena lapsetkin saavat valvoa myöhempään – uidaan, ihaillaan kokkoja ja grillaillaan. Jännitystä yöttömän yön viettoon tuovat erilaiset juhannustaiat ja uskomukset. Joku katselee kaivoon odotellen puolison kuvajaisen ilmestymistä, toinen juoksentelee niityillä ja ojissa varmistaakseen onneansa rakkauselämässä. 

Lapsena yksi odotetuimmista juhannusperinteistä oli seitsemän kukan taika. Uskomuksen mukaan, kun keräät juhannuksena seitsemän kukkaa seitsemältä eri niityltä ja laitat ne yöksi tyynysi alle, tuleva puolisosi ilmestyy sinulle unessa. Erityisiä taikavoimia saa, jos onnistuu löytämään saniaisen kukan – sen uskotaan kukkivan vain juhannusyönä.

Toinen kukkiin liittyvä taika on sitoa yhdeksällä heinällä kukkaseppele. Tämä pitää tehdä aivan hiljaa ja ääneti, jottei taika rikkoudu. Seppele laitetaan tyynyn alle, jotta voi uneksia tulevasta rakkaasta. Kolmas kukkataika on laittaa tyynyn alle useampi kukka ja nimetä jokainen kukista pojan mukaan. Kenen kukka on virkein aamulla, hän on tuleva sulho.

MUUTAMA VINKKI NUKKUMISEEN KUKKIEN KANSSA:

  • Kukkia kerätessä huomioi ulkonäön ohella tuoksu – nukkuminen hyväntuoksuisten kukkien kanssa on mitä suloisin kokemus.
  • Kukkaseppele kruunaa juhannusasun. Luonnonkukat nuupahtavat kuitenkin helposti keräämisen jälkeen – laita kukat veteen pariksi tunniksi ennen seppeleen tekoa. Voit myös virkistää seppelettä pirskottelemalla vettä siihen.
  • Muistathan puhdistaa kukat ötököistä huolella ennen tyynyn alle laittoa.

Lapsilla juhannuksen viettoon ja kesän lomareissuihin on hyvä pakata mukaan muutama suosikkilelu, unikaveri ja lempilakanat. Omissa tutuissa ja pehmeissä lakanoissa uni maistuu paremmin vieraassakin paikassa. Kurkkaa mukavimmat luomupuuvillapussilakanamme lomareissuihin ja kotiin! IHANAA JUHANNUSTA!