Voiko olla suloisempaa näkyä kuin rauhallisesti nukkuva lapsi? Nukkumispaikalla ja petivaatteilla on tärkeä rooli elämässä, sillä pieni vauva voi nukkua jopa 20 tuntia vuorokaudesta ja leikki-ikäinenkin vielä viettää suurimman osan vuorokaudesta nukkuen. Lakanat ovat paljon kosketuksissa ihon kanssa ja usein lähellä kasvoja. TINY TINGESin tavoitteena on luoda pussilakanoita, joissa lapsen on mahdollisimman hyvä nukkua. Siksi meistä on tärkeää, että lakanoiden materiaali on turvallinen ja miellyttävä pienen ihoa vasten.

Luomupuuvillan pehmeyttä

TINY TINGESin pussilakanat ovat unelmanpehmeää, luonnonmukaista luomupuuvillaa. Materiaalina se on myrkytön, turvallinen ja ihoystävällinen valinta. Luomupuuvilla sopii erityisen hyvin herkkäihoiselle, koska sen valmistuksessa ei ole käytetty perinteisen puuvillan tuotannon vahvoja kemikaaleja. Valmistajamme ovat myös sitoutuneet noudattamaan EU:n REACH -asetusta koskien kemikaaleja ja he ovat Öko Tex -sertifioituja. Tämä tarkoittaa, että pussilakanamme eivät sisällä terveydelle haitallisia aineita, raskasmetalleja tai formaldehydijäämiä. TINY TINGESin lakanoihin voi lapsen peitellä hyvillä mielin nukkumaan.

Luomupuuvilla on perinteiseen puuvillaan verrattuna myös ympäristöystävällisempi – sen tuotannossa on pyritty rasittamaan mahdollisimman vähän ympäristöä. Luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Luonnonmukaisen viljelyn ansiosta maaperä säilyy hedelmällisenä ja vedenkulutus on pienempää. Luomupuuvilla on myös GMO-vapaa eli se ei sisällä geenimuunneltuja organismeja. TINY TINGESillä halutaan olla varmoja luomupuuvillan laadusta ja siksi käytämme ainoastaan tiukat kriteerit täyttävää sertifioitua luomupuuvillaa. Sertifioinnin myöntää ja sitä valvoo kolmas osapuoli – meistä ja yhteistyökumppaneistamme riippumaton järjestö – jokaiselle tuotantoerälle erikseen. Ekologisuuden lisäksi sertifiointi takaa myös paremmat työskentelyolosuhteet niin viljelmillä kuin tuotannossa. Mm. kaikkien tulee noudattaa ILO:n vähimmäisvaatimuksia työlle ja esim. lapsityövoiman käyttö on ehdottomasti kielletty. Sertifioinnin ansioista tuotantoketjua on helpompi seurata ja puuvillan jäljitettävyys on mahdollista. Tämän ansiosta pystymme kertomaan, missä käyttämämme kuitu on kasvatettu.

Vastuullisesti valmistettua

Luomupuuvillan pehmeän tunnun takana ovat sen pitkät kuidut, jotka on kehrätty hienoksi, kestäväksi langaksi. TINY TINGESin käyttämä luomupuuvilla on tuotantoerästä riippuen kasvatettu Tansaniassa tai Pakistanissa. Kuidun kehräys ja kudonta tapahtuu yhteistyökumppanillamme joko Portugalissa tai Pakistanissa. Kankaan painanta tehdään Portugalissa, jossa myös tuotteemme ommellaan, pakataan ja valmistetaan kuljetettavaksi. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet noudattamaan eettistä ohjeistoamme – code of conductia. Yhteistyön tuloksena ovat suloisen pehmeät, luomupuuvillaiset pussilakanasetit, jotka on valmistettu eettisyys ja ekologisuus huomioiden.

Luomupuuvillan edut ovat niin huomattavat, että voikin kysyä, mikseivät kaikki käytä luomupuuvillaa? Yksi vaikuttaja on hinta – laadukas, sertifioitu luomupuuvilla on tavanomaista puuvillaa kalliimpaa, jolloin myös tuotteiden hinta kaupassa on korkeampi. Yhä useammat haluavat kuitenkin panostaa mieluummin muutamaan tasokkaaseen tuotteeseen, kuin ostaa useita edullisia, mutta lyhytikäisiä tuotteita. Korkealaatuiset luomupuuvillalakanat kestävät oikein hoidettuna hyvin käyttöä ja ovat pitkäikäiset. Tällä hetkellä luomupuuvilla on materiaalina kovin kysyttyä ja yritysten voi olla myös haastavaa saada sitä haluttu määrä. Lasten trikoovaatteissa luomupuuvilla on jo kovin tuttua, mutta kangastuotteiden valmistajia on vähemmän tarjolla. TINY TINGES teki pitkään työtä löytääkseen sopivat yhteistyökumppanit. Olemme iloisia, että löysimme heidät Portugalista, jossa on pitkät perinteet ja asiantuntemusta puuvillatekstiilien tuotannolle.

LUOMUPUUVILLAN ETUJA:

  • ylellisen pehmeä, hengittävä materiaali
  • myrkytön ja ihoystävällinen
  • mukava käyttää, ei sähköisty
  • luonnonmukainen viljely ilman ympäristöä kuormittavia kemikaaleja 
  • viljely mahdollistaa maaperän säilymisen hedelmällisenä
  • GMO-vapaa – ei geenimuunneltuja organismeja
  • biohajoava kuitu
  • sertifioidussa luomupuuvillassa ekologisuuden lisäksi kiinnitetty huomiota eettisyyteen ja työoloihin
  • korkealaatuinen materiaali kestää pidempään käytössä

Onko sinustakin tuotteen alkuperä ja vastuullisuus tärkeää? Ihastu ylellisen pehmeisiin luomupuuvillaisiin pussilakanasetteihimme ja tutustu tuotteisiimme verkkokaupassamme!